Advies

Hoe vind ik de juiste vergadertelefoon?

Voor de aankoop is het verstandig allereerst goed te kijken naar uw situatie aan de hand van de volgende vragen:

  • Hoe groot is de ruimte waar ik de vergadertelefoon ga gebruiken?
  • Hoeveel personen gaan er deelnemen aan de vergaderingen?
  • Wat voor type aansluiting moet de vergadertelefoon hebben?

Ruimte:

Het is verstandig goed te kijken in wat voor ruimte u de vergadertelefoon gaat plaatsen. Niet alleen de grootte van de ruimte is belangrijk maar ook de afstand tot de deelnemers en het materiaal wat er in de ruimte aanwezig is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er geluid gedempt wordt of juist een echo ontstaat. Gaat u de vergadertelefoon in een boardroom plaatsen, dan raden wij u aan om een type vergadertelefoon te kiezen welke uitbreidbaar is met een microfoon set, voor het geval dat het toestel niet toereikend is.

 

Het aantal deelnemers:

Op onze website hebben wij een categorie geplaatst met hoeveel deelnemers u gaat vergaderen. Het aanbod verschilt van speakerphone tot een boardroom oplossing. Achter een speakerphone welke u aan een laptop aan sluit is het niet verstandig om met meerdere personen te vergaderen. Hetzelfde geld voor een ‘’standaard’’ vergadertelefoon. Vanaf meer dan 4 personen is het verstandig om een toestel te kiezen met extra microfoons voor een betere geluidskwaliteit van de deelnemers.

 

Type aansluiting:

Hoe gaat u de vergadertelefoon aansluiten? Maakt u gebruik van Analoog, VoIP, USB of wilt u een draadloze oplossing?  Ook deze optie vind u in de linkerbalk bij het uitzoek van een vergadertelefoon.

Let op dat er bij een VoIP en DECT toestellen er moet gekeken worden naar instellingen bij het aansluiten.

Voor aansluiting met een computer in combinatie met Analoog of VoIP adviseren wij de toestellen van Konftel. Gaat u alleen via de computer werken dan adviseren wij ClearOne. Polycom SoundStation toestellen kunnen dit ook, alleen is er dan een computer calling kit nodig.

 

Opties:

Vergadertelefoons bieden verschillende opties zoals het aansluiten van een mobiele telefoon met draad of via bluetooth, optionele microfoons, opname mogelijkheden en verschillende accessoires. Vraag aan een van onze experts welke telefoon over de door uw benodigde opties beschikt.

Merken:

Wij leveren de meest populaire en succesvolle merken vergadertelefoons, de Polycom SoundStation, Konftel en ClearOne serie. Elk merk heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen. Voor persoonlijk advies kunt u altijd contact met ons opnemen welk toestel het best aan uw behoeftes voldoet.

 

Welk toestel adviseert u?

Dit zijn de populaire toestellen voor verschillende oplossingen.